Ciorba de pui a la grec
Am facut o ciorbita de pui a la grec. Ce-i drept, cam devreme pentru masa de pranz, dar pentru ca imi place atat de mult, o pot manca la orice ora :) Puteti incerca si voi sa o pregatiti folosind ingredientele pe care vi le scriu mai jos si urmand pasii descrisi. Pozele nu sunt prea reusite, dar gustul este deosebit.
Ingrediente:
- 4 aripioare de pui
- 3 morcovi medii
- 1 telina mica (eu am folosit un sfert dintr-o telina foarte mare)
- 2 radacini mici de patrunjel (sau o radacina mai mare)
- 80g orez
- 3 galbenusuri
- 200g smantana
- 100ml lapte
- jumatate de lamaie
- 1 lingurita de piper boabe
- 2 lingurite de sare+ (in functie de cat o vreti de sarata)
- piper macinat
Mod de preparare:
- un morcov il dati pe razatoarea mica si il pastrati pentru mai tarziu (veti avea nevoie de el)
- jumatatea de lamaie o stoarceti si o pastrati
- orezul in fierbeti urmand instructiunile de pe pachet, il scurgeti si il lasati la racit
- intr-un castron incapator amestecati cele 3 galbenusuri batute bine, cu smanatana si cu laptele
- intr-o cratita mare am adaugat 2.2 L de lichid (2 litri 200), am pus cele 4 aripioare, 2 morcovi, telina si patrunjelul (legumele taiate in bucati mari), doua lingurite de sare si lingurita de piper boabe
- le-am lasat sa fiarba, am luat spuma (si dupa ce nu a mai facut spuma am lasat acoperit cu capac in jur de o ora la foc mic - cat sa fiarba carnea si legumele)
- dupa ce a fiert carnea, o scoatem pe o farfurie intinsa si o lasam la racit (apoi scoatem carnita de pe os si o rupem in bucatele marunte)
- luam supa de pe foc si o strecuram (legumele si piperul ramas nu le mai folosim)
- peste aceasta compozitia de galbenusuri de mai sus, adaugam supa fierbinte (punem cate un polonic mic de supa si amestecam cu un tel in tot acest timp - altfel se taie compozitia; adaugam cateva polonice, pana ce amestecul devine fierbinte)
- luam o cratita curata, adaugam o lingura de ulei, iar dupa ce s-a incins uleiul adaugam morcovul dat pe razatoare (daca se lipeste sau este prea putin ulei, puteti adauga cateva linguri de supa; lasam morcovul sa se inmoaie)
- dupa ce s-a inmuiat morcovul, adaugam supa strecurata si fierbinte (din cantitatea de supa care mi-a iesit, nu am pus-o pe toate, am mai oprit 400ml intr-o cana)
- luam cratita de pe foc si adaugam compozitia de mai sus (cea cu ou, smantana si lapte); avem grija sa adaugam cu un polonic tot cate putin, si nu uitati sa amestecati
- dupa ce am adaugat toata cantitatea de compozitie peste supa, adaugam orezul, carnita si sucul de la jumatate de lamaie
- punem cratita din nou pe foc (pe cea mai mica flacara si amestecam continuu)
- in functie de gust, adaugati sare si piper, chiar si lamaie daca va place mai acra
- nu lasati mai mult de 5-10 minute cratita pe foc (dar nu uitati in tot acest timp sa amestecati in ea)
- se serveste fierbinte cu paine prajita/ crutoane, cu patrunjel tocat marunt si putin piper presarat deasupra
Pofta buna!
0 comments :
Trimiteți un comentariu